Räckvidd och laddning: Möjligheterna är elektriska

Genom ständig innovation utmanar Nissan ARIYA konventionerna. Det är mer än bara en elbil. Det är ett helt nytt sätt att köra.

Batterier och drivlinor

Något som får dig att häpna

Nissan ARIYA vy uppifrån kurvtagning i en naturskön miljö

Börja med den perfekta designen

Med olika kombinationer av batterier, motorer och drivaxlar finns det en Nissan ARIYA skräddarsydd för i princip varje förare. Upptäck vilken version som är bäst för dig.

ARIYA 63 kWh

Det naturliga valet för en jobbpendlare med familj som längtar efter äventyr på helgerna. Behovet av regelbundna långresor är mindre. En crossover-cupé med framhjulsdrift som ger 160 kW/218 hk och 300 Nm i vridmoment, en toppfart på 160 km/h och upp till 360* km räckvidd. [1][2]

NISSAN ARIYA 87 kWh

Maximerar räckvidden för att möta behoven hos de som regelbundet kör längre sträckor. Framhjulsdrift och 178 kW/242 hk, 300 Nm vridmoment. Räckvidd upp till 500 km*. [1][2]

ARIYA e-4ORCE 87 kWh

Det bästa från två världar: lång räckvidd och alla praktiska fördelar som e-4ORCE-teknologin medger.  225 kW/306 hk, 600 Nm vridmoment, toppfart 200 km/h och upp till 460 km* räckvidd. [1][2]

ARIYA e-4ORCE 87 KWH PERFORMANCE

En fantastisk kombination av prestanda och teknik med 4-hjulsdrift och dubbla elmotorer.  Hela 290 kW/394 hk ger en acceleration från 0 till 100 km/h på 5,1 sekunder och upp till 400 km* räckvidd. [1][2]

Håll energin på en hög nivå och förväntningarna ännu högre

Räckvidd och laddning

Nissan ARIYA smartphone visar laddningsinformation

Smart laddning

Schemalägg laddningen hemma från din smartphone och välj tider när belastningen på elnätet är lägre och priset mer gynnsamt.

Laddbox (typ 2)

Det enklaste sättet att ladda hemma är att låta installera en laddbox (AC-laddare) och använda den medföljande typ 2-kabeln.

Nissan Aryia hemmaladdning typ 2

Varje Nissan ARIYA kommer med massor av fördelar – noll utsläpp under drift är bara en av dem

Fördelar med elbil

Nissan ARIYA laddning hemma i carport

Lägre underhållskostnader

Eftersom en elbil har färre rörliga delar än en bil med förbränningsmotor blir underhållskostnaden lägre.

Bonus till bilar med låg miljöpåverkan

En bonus för bilar med låga utsläpp betalas ut av Transportstyrelsen. Nissan ARIYA är kvalificerade för den högsta bonusen som är på 70.000 kr. Pengarna betalas ut i efterhand.

Dessutom är det möjligt att få 50 % skatteavdrag på arbete och material vid installation av en laddbox.

Läs mer genom att klicka på länkarna nedan, som går till Transportstyrelsens- resp. skatteverkets hemsidor.

Vanliga frågor och svar

VILKEN RÄCKVIDD HAR NISSAN ARIYA?

Nissan ARIYA har en räckvidd på upp till 500 km beroende på version.

Räckvidd:
Upp till 360 km - ARIYA 63 kWh
Upp till 500 km - ARIYA 87 kWh

ÄR DET BILLIGARE ATT TANKA EN ELBIL JÄMFÖRT MED EN BENSINBIL?

Elkostnaden för en 100 % eldriven ARIYA landar på drygt 2.20 kr milen*, eller ca. 220 kr för 100 mil. 

*Beräknat elpris 1 kr per kWh, förbr. 2,2 kWh/mil.

En motsvarande diesel- eller bensindriven bil kostar betydligt mer att tanka och köra.

NÄSTA
Utforska förarassistans och säkerhet
Next photo
Nissan

[1]  Siffrorna gällande förbrukning blandad körning - i väntan på officiell homologeringsprocess 2021

[2]  Siffrorna gällande förbrukning och räckvidd erhålls genom laboratorietester enligt EU:s lagstiftning och är avsedda för jämförelser mellan olika typer av fordon. Informationen avser inte ett särskilt enskilt fordon och utgör inte en del av erbjudandet. Siffrorna avspeglar inte nödvändigtvis det faktiska körresultatet. Tillvalsutrustning, underhåll, körsätt och icke-tekniska faktorer som topografi och väderförhållanden kan påverka de resultatet. Siffrorna bestämdes under den nya WLTP-testcykeln (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure).

Bilder och beskrivningar är endast ämnade som vägledning. I vissa fall förekommer bilder på bilar med ej lokalanpassad specifikation och sådana som inte representerar en specifik modell, utrustningsnivå eller ett visst erbjudande. Vissa avbildade detaljer kan eventuellt ej vara tillgängliga vid lansering, eller ej vara tillgängliga som standard utan endast som tillval.
Vilka specifika detaljer och funktioner som finns tillgängliga, som standard eller som tillval (mot extra kostnad), beror på version.