Räckvidd och laddning: Möjligheterna är elektriska

Genom ständig innovation utmanar Nissan ARIYA konventionerna. Det är mer än bara en elbil. Det är ett helt nytt sätt att köra.

Batterier och drivlinor

Något som får dig att häpna

Nissan ARIYA vy uppifrån kurvtagning i en naturskön miljö

Börja med den perfekta designen

Med olika kombinationer av batterier, motorer och drivaxlar finns det en Nissan ARIYA skräddarsydd för i princip varje förare. Upptäck vilken version som är bäst för dig.

ARIYA 63 kWh

NISSAN ARIYA 87 kWh

ARIYA e-4ORCE 87 kWh

Upplev friheten med Nissan ARIYA

HUR LÅNGT KAN JAG ÅKA MED MIN NISSAN ARIYA?

Räckvidden (maximal körsträcka mellan laddtillfällen) för din helt eldrivna Nissan ARIYA påverkas av faktorer som väderförhållanden och utomhustemperatur, men även av genomsnittlig hastighet, topografi, antal passagerare och hur tungt last du har i bagageutrymmet.

Håll energin på en hög nivå och förväntningarna ännu högre

Räckvidd och laddning

Nissan Aryia Home charging type 2

Laddbox (typ 2)

Med en dedikerad 230V laddbox är det lätt att ansluta och du kan säga hejdå till bensinpumpen. I nödfall kan du till och med ladda din Nissan ARIYA direkt från ett vanligt vägguttag. För smidighet och framförallt elsäkerhet rekommenderar vi dock starkt att du låter installera en laddbox hemma. En Nissan 7,4 kW eller 22 kW AC-laddare [4] är det perfekta valet när du vill ladda din ARIYA till 100 % över natten.

Snabbladda och kör

Snabbladda och kör! Anslut till en 480V CCS2 snabbladdare (DC 130 kW) på mer än 8 000 platser i Europa och få upp till 80 % laddning på runt 35 minuter. Denna siffra kan ändras eftersom laddtider påverkas av ett antal faktorer, se nedan för mer information [5].


Ariya 63 kWh 
20 % till 80 % - ca. 35 minuter


Ariya 87 kWh 
20 % till 80 % - ca. 40 minuter

Laddhastigheter och tider ovan är beroende av olika faktorer som batteritemperatur. Se nedan för mer information [5].

Nissan ARIYA smartphone displaying charging information

Smart laddning

Varje ARIYA kommer med små finesser. Noll utsläpp under färd [3] är bara början.

UPPTÄCK NISSAN CHARGE

Planera din rutt bekvämt från soffan genom Nissan Charge-appen på din smartphone. Med tillgång till över 100 000 stationer i Europa via ett enda abonnemang, och möjligheten att kontrollera tillgänglighet och laddtider, säkerställer Nissan Charge alltid en smidig resa.

NISSAN CHARGE

Hur mycket sparar du bakom ratten på en Nissan ARIYA?

Testa verktyget genom att välja drivmedel, lägg till bränslepris och elkostnad där du bor och beräkna din möjliga besparing vid övergång till en helt eldriven bil. Detta verktyg ger en uppskattning av elkostnaden för en helt eldriven Nissan ARIYA och en jämförelse med bränslekostnaderna för en fossildriven bil, baserat på uppgifter som anges av användaren.
Siffrorna gällande förbrukning och räckvidd baseras på interna testuppgifter. Informationen är vägledande och avser inte ett visst fordon. Siffrorna kan variera beroende på många faktorer som till exempel optimal utrustning, batteristatus, klimatkontroll, underhåll, körbeteende och icke-tekniska faktorer som väderförhållanden, resrutt, topografi osv. Resultaten kan variera i verkligheten. Nissan förbehåller sig uttryckligen rätten att ändra beräknaren när som helst.

Varje Nissan ARIYA kommer med massor av fördelar – noll utsläpp under drift är bara en av dem

Fördelar med elbil

Nissan ARIYA laddning hemma i carport

Lägre underhållskostnader

Eftersom elbilens motor har färre rörliga delar än en vanlig bil med förbränningsmotor blir underhållskostnaderna lägre.

Installera en laddbox

Få 50 % skatteavdrag på arbete och material vid installation av en laddbox.

Läs mer genom att klicka på länkarna nedan, som går till Naturvårdsverket- resp. skatteverkets hemsidor.

Vanliga frågor och svar

VILKEN RÄCKVIDD HAR NISSAN ARIYA?

NÄSTA
Utforska förarassistans och säkerhet
Next photo
Nissan

[1]  Siffrorna gäller blandad körning WLTP.

[2]  Siffrorna om räckvidd erhålls genom laboratorietester enligt EU:s lagstiftning och är avsedda för jämförelser mellan olika typer av fordon. Informationen avser inte ett särskilt enskilt fordon och utgör inte en del av erbjudandet. Siffrorna avspeglar inte nödvändigtvis det faktiska körresultatet. Tillvalsutrustning, underhåll, körsätt och icke-tekniska faktorer som väderförhållanden och topografi kan påverka de officiella resultaten. Siffrorna bestämdes under WLTP-testcykeln (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure).

[3]   Förbrukning 176-204 Wh/km beroende på version. CO2-utsläpp under färd: 0 g

[4]   Den maximala AC-laddeffekten från ARYIA är 7 kW. Den angivna laddtiden baseras på laddning med en typ 2 laddkabel (läge 3) 32A.

[5]  Angivna siffror gäller batterierna 63 kWh och 87 kwh. Laddhastighet och laddtid är beroende av laddartyp och dess kondition, batteritemperatur samt omgivande temperatur vid laddplatsen. I kallt klimat kan bilens batterivärmefunktion behöva aktiveras för att framförallt öka hastigheten vid snabbladdning. Indikerade snabbladdningstider kräver användandet av en CCS 2 snabbladdare (DC 130 kW). Nissan ARIYA är utrustad med en batteriskyddsfunktion som skyddar batteriet under upprepade snabbladdningar inom en kort tidsrymd. Laddtiden vid upprepade snabbladdningar kan därför öka i de fall när batteritemperaturen aktiverar skyddsfunktionen.   Bilder och beskrivningar som visas är för vägledning. I vissa fall kan bilderna föreställa fordon som inte säljs på den svenska marknaden och inte representerar någon specifik modell, utrustningsnivå eller erbjudande. Funktionerna som visas kanske inte är tillgängliga eller kanske inte är tillgängliga som standard utan som tillval (mot en extra kostnad).

   Tillgängliga funktioner beror på version, standard eller tillval (mot en extra kostnad).