Nissan Micra Around View Monitor in Action

NJUT AV BÄTTRE SJÄLVFÖRTROENDE
NÖJD OCH UPPKOPPLADNissan Micra Intelligent Lane Intervention

INTELLIGENT FILBYTESVARNARE

Upptäcker om du är på väg att glida ut ur ditt körfält utan att blinkern är aktiverad. Systemet ger dig en varning och applicerar sedan ett lätt bromstryck för att hjälpa dig att styra tillbaka in i ditt körfält. 

 

 

  Varnar dig 

  Aktiverar bromsarna för att hålla kvar bilen i körfältet

Nissan MICRA Intelligent autobroms

INTELLIGENT AUTOBROMS

Intelligent autobroms övervakar din hastighet och avståndet mellan dig och framförvarande bil. Systemet låter dig veta när du behöver bromsa och kan till och med aktivera autobroms för att hjälpa dig att undvika en krock med annat fordon eller en fotgängare som kliver ut i körbanan framför bilen.

Nissan MICRA Helljusassistans

HELLJUS-ASSISTANS

Se bättre på kvällen utan att blända dina medtrafikanter. Helljus-assistans aktiverar automatiskt helljusen när du behöver dem och bländer av till halvljus när den upptäcker ett fordon längre fram. 


Nissan Micra Around View Monitor Parking

Intelligent Around View Monitor

Ett helikopterperspektiv av varje yta du behöver se

Nya Nissan MICRA använder sig av det för klassen exklusiva Intelligent Around View Monitor-systemet med fyra kameror som gör parkering och manövrering på små ytor till en enkel match. Systemet ger dig ett virtuellt helikopterperspektiv av din bil och dess omgivningar, samt valbara närbilder av vad som finns framför, bakom och på trottoarsidan av bilen.

 

 

  4 kameror

 

  Helikopterperspektiv

Nissan MICRA identifiering av vägskyltar

Identifiering av vägskyltar

MICRA gör det enklare att hålla hastigheten. Systemet för identifiering av vägskyltar läser av trafikskyltarna under tiden du kör och visar gällande hastighetsbegränsning på den digitala informationsdisplayen. 

Nissan MICRAs dödvinkelvarnare

Dödvinkelvarnare

Byt fil utan att gissa. Det här systemet håller koll på området kring bilens döda vinkel och informerar dig om den upptäcker ett fordon som befinner sig där. 


Nissan MICRA – Illustration av hjälp vid start i backe

HJÄLP VID START I BACKE

När du står still i en brant backe finns det alltid en bil bakom dig som står lite för nära för att det ska kännas helt bekvämt. Som tur är förhindrar start i backe-assistansen dig att rulla bakåt. Den bibehåller bromstrycket under några sekunder, vilket ger dig tillräckligt mycket tid för att flytta foten från broms- till gaspedalen. 

 

 

  Aktiverar bromsarna i en backe

 

 Håller bromsarna i 2 sekunder

Nissan MICRA Intelligent karosskontroll Illustration

Intelligent karosskontroll

Farthinder? Vilket farthinder? Intelligent karosskontroll aktiverar bromsarna automatiskt och anpassar motorns vridmoment för att du ska få en mjukare körupplevelse.

Nissan MICRA Intelligent spårkontroll Illustration

Intelligent spårkontroll

Njut av en kurvtagning som känns helt naturlig. Intelligent spårkontroll läser situationen och bromsar varje hjul individuellt vid behov för att du ska kunna styra med en optimal linje genom svängen.