Nissan 370Z ROADSTER – Utfällda krockkuddar sett från ovan.
Bilderna visas som vägledning. I vissa fall är bilderna inte på svenska fordon och representerar inte någon särskild modell, utrustningsnivå eller erbjudande. Det kan hända att vissa av funktionerna inte finns tillgängliga på alla modeller/utrustningsnivåer.

SKYDD MED HÖG PRESTANDA

Nissans avancerade krockkuddsystem inkluderar krockkuddar av 2-stegstyp med bältessensorer och en klassificeringssensor på passagerarplats, som justerar uppblåsningshastigheten efter krockens svårighetsgrad och om säkerhetsbältet är ikopplat eller ej. Två sidokrockkuddar är dessutom inbyggda i stolarna, som flyttas beroende på hur du rör dig. Det finns även dörrmonterade sidokrockgardiner som skyddar huvudet.  

NÄR DU MÅSTE STANNA

De låsningsfria bromsarna (ABS) pumpar bromsarna snabbare än du någonsin skulle kunna göra och bidrar till att behålla styrkontrollen genom att förhindra att däcken låser sig. Om du har last i bagageutrymmet, kommer den elektroniska bromskraftfördelning (EBD) att identifiera den extra vikten och skicka extra kraft till de bakre bromsarna, medan bromsassistansen lägger på maximal bromskraft för att hjälpa dig att stanna snabbare. Om över- eller understyrning identifieras kan den dynamiska fordonskontrollen (VDC) minska motoreffekten och applicera bromstryck på utvalda däck för att bibehålla väghållningen.