HUR REGISTRERAR/SKAPAR MAN ETT KONTO?

VAR KAN JAG ANVÄNDA NISSAN CHARGE?

Nissan Charge kommer att finnas tillgängligt i 13 länder och ge tillgång till mer än 200 000 laddstationer. De 13 länderna är Tyskland, Frankrike, Belgien, Nederländerna, Luxemburg, Italien, Spanien, Schweiz, Österrike, Finland, Sverige, Norge och Danmark. Håll dig uppdaterad för att följa utvecklingen i Europa på marknader där Nissans elbilar säljs.

VEM KAN ANVÄNDA DEN HÄR TJÄNSTEN?

Alla Nissan-bilägare kan använda den här tjänsten. Erbjudandet är differentierat utifrån bilens årsmodell och om bilen köptes ny eller begagnad:

 • Ägare av Nissan-bil årsmodell 2019 och senare kommer att få kostnadsfri åtkomst till tjänsten under 3 år från och med VIN-kodens valideringsdatum genom Plugsurfing. Därefter betalas en licensavgift på 10 kr/månad.
 • Ägare av Nissan-bil från tidigare generationer (Nissan-bil äldre än årsmodell 2019) har fri åtkomst till tjänsten under 1 år från och med VIN-kodens valideringsdatum genom Plugsurfing. Efter perioden betalas en licensavgift på 10 kr/månad.
 • Ägare av e-NV200 betalar en avgift på 10 kr/månad för Nissan Charge.
 • Det här erbjudandet fungerar även för ägare av begagnade bilar under samma villkor, förutom om tjänsterna redan har aktiverats och VIN-registrerats. I sådant fall kommer ägaren av den begagnade bilen endast att dra nytta av den återstående kostnadsfria perioden, om tillämpligt.

JAG KÖPTE EN BEGAGNAD NISSAN-BIL – HUR KAN JAG REGISTRERA MIG FÖR TJÄNSTEN?

KAN JAG HANTERA FLERA NISSAN-BILAR VIA 1 LADDKONTO FRÅN NISSAN?

Varje laddnyckel tillhör ett enda användarkonto. Det är möjligt att ha flera nycklar och VIN-koder till ett användarkonto.
En familj kan använda olika laddnycklar så länge de är registrerade i samma användarkonto.

LADDNYCKEL

HUR BESTÄLLER JAG EN LADDNYCKEL FRÅN NISSAN?

Få åtkomst till dina kontouppgifter via din Nissan Charge-app och gå till "Mina laddnycklar", "Beställ en laddnyckel". Alternativt kan du beställa din nyckel på användarportalen (Nissan.plugsurfing.com).

 • Gå till fliken för laddnyckeln.
 • Klicka på Beställ laddnyckel.
 • Fyll i alla fält i formuläret.

Du kommer att behöva ange en e-postadress, förnamn, efternamn, gatuadress, nummer, stad, postnummer och land.I genomsnitt får du din Nissan laddnyckel inom 10 dagar.

HUR REGISTRERAR JAG EN LADDNYCKEL FRÅN NISSAN?

Få åtkomst till dina kontouppgifter via din app eller användarportal (Nissan.plugsurfing.com).

 • Gå till fliken för laddnyckeln.
 • Klicka på Aktivera laddning.
 • Fyll i formuläret med den unika EVCO ID-koden från din laddnyckel.

Du hittar den unika identifieringskoden tryckt på baksidan av din laddnyckel från Nissan med början på DE*8PS. Obs! Aktivering av laddnyckeln kan ta upp till 24 timmar.

KAN JAG HA FLERA LADDNYCKLAR FRÅN NISSAN FÖR ETT KONTO?

LADDSESSIONER OCH STATIONER

HUR KAN JAG KONTROLLERA LADDARENS TILLGÄNGLIGHET INNAN JAG ÅKER DIT?

När du visualiserar kartan i Nissan Charge-appen kan du se tre olika statusar för en laddpunkt:

 • Grön laddare på kartan – fungerar och tillgänglig
 • Grå laddare – laddare tillgänglig via Nissan Charge men livestatus okänd
 • Röd laddare – laddaren är på underhåll/ur drift

HUR STARTAR/STOPPAR JAG EN LADDSESSION?

Du har två möjligheter att starta/stoppa en laddsession: genom att använda en laddnyckel från Nissan eller Nissan Charge-appen. Ibland är bara alternativet för laddnyckel tillgängligt – det beror på laddstationens operatör. 

 • På Nissan Charge-appen kan du klicka på en laddningsstation för att se all detaljerad information.
 • När du är på laddstationen ska du alltid följa anvisningen på laddarens skärm.

BÖRJA EN SESSION MED APPEN

Klicka på den laddstation du vill använda på kartan. Detaljerad information om laddstationen kommer att visas. Klicka på ”Start”-knappen för att starta en session. Den här knappen visas bara på stationer där det går att betala med appen.

STARTA EN SESSION MED LADDNYCKELN

Håll ner laddnyckeln till den markerade anslutningspunkten (RFID-läsare) och sedan kommer laddsessionen att starta efter några sekunder.

HAR JAG ÅTKOMST TILL STATIONER MED APPEN OM JAG HAR GLÖMT MIN NYCKEL ELLER TAPPAT BORT DEN?

Det beror på vad det är för typ av station. Vissa stationer är bara utrustade med en RFID-läsare och kan ännu inte hanteras via appar. Det går att få åtkomst till de flesta laddstationer med laddnyckeln. Vanligtvis är 50 % av stationerna åtkomliga via appen och ungefär 96 % med RFID-nyckeln.

KAN JAG LADDA PÅ ALLA STATIONER?

PRIS

VAD BETALAR JAG FÖR?

 • Du kommer bara att betala för dina laddsessioner, vilket innebär kW-förbrukning eller tiden som tillbringas vid laddaren (beroende på operatörens policy för aktuell laddstation) - under den fria abonemangsperiod som erbjuds av Nissan. Efter den här perioden kommer du även betala 10 kr/månad i licensavgift.
 • Inga roamingkostnader eller ytterligare avgifter kommer att tillkomma utöver operatörens offentliga pris för laddningen
 • Du hittar all information om prispolicyn för varje laddstation genom att klicka på kartan som du hittar i Nissan Charge-appen.

HUR BETALAR JAG MIN MÅNADSFAKTURA?

 • Nissan Charge-tjänsten lägger ihop alla dina laddsessioner och skickar en utförlig faktura en gång per månad i början av den nästkommande månaden. Det fakturerade beloppet kommer att debiteras från ditt konto efter att fakturan har skickats till dig. Du kan hitta följande information på fakturan: laddsessioner med kW-förbrukning, tiden för laddsessionerna, prislista och det slutgiltiga priset för laddsessionerna. (2)
 • Din föredragna betalningsmetod kommer att användas för betalningen som sker 1–2 dagar efter att fakturan har utfärdats.

ANVÄNDARKONTO

VAD ÄR RETENTIONSTIDEN FÖR KONTOINFORMATION OCH LADDSESSIONER?

HUR KOMMER JAG I KONTAKT MED KUNDTJÄNST?

Du kan kontakta vårt supportteam via:

(1) För LEAF från MY19 och senare

(2) Siffrorna som anges är för batterier på 40 kWh (LEAF) och 62 kWh (LEAF e+). Tiden är beroende av laddförhållanden, inklusive laddartyp och dess tillstånd, batteritemperatur samt omgivande temperatur vid användningsplatsen. Indikerad tid vid snabbladdning kräver användning av en CHAdeMo snabbladdare. Nissan LEAF är utvecklad för att tillgodose majoriteten av daglig körning och är utrustad med en batteriskyddsfunktion som skyddar batteriet under upprepade snabbladdningar inom en kort tidsrymd. Laddtiden vid upprepade snabbladdningar kan därför öka i de fall när batteritemperaturen aktiverar skyddsfunktionen.

Funktionens respons och användning kan påverkas när bilen får en dålig signal. För optimal användning ska du se till att din bil är i ett område med bra mobiltäckning.

Bilder och beskrivningar som visas är för vägledning. I vissa fall kan bilderna föreställa fordon som inte säljs på den svenska marknaden och inte representerar någon specifik modell, klass eller erbjudande. Funktionerna som visas kanske inte är tillgängliga eller kanske inte är tillgängliga som standard utan som tillval (mot en extra kostnad).

Tillgängliga funktioner beror på version, standard eller tillval (mot en extra kostnad).

Siffrorna om räckvidd erhålls genom laboratorietester enligt EU:s lagstiftning och är avsedda för jämförelser mellan olika typer av fordon. Informationen avser inte ett särskilt enskilt fordon och utgör inte en del av erbjudandet. Siffrorna avspeglar inte nödvändigtvis det faktiska körresultatet. Tillvalsutrustning, underhåll, körsätt och icke-tekniska faktorer som väderförhållanden kan påverka de officiella resultaten. Siffrorna bestämdes under den nya WLTP-testcykeln (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure).

Elförbrukning (Wh/km): blandad körning 180–206; CO2-utsläpp blandad körning (g/km): 0. Inga koldioxidutsläpp under körning.

Funktionens respons och användning kan påverkas när bilen får en dålig signal. För optimal användning ska du se till att din bil är i ett område med bra mobiltäckning.