Elbilar från Nissan parkerade bakom en snabbladdare

HUR OCH VAR KAN JAG LADDA MIN ELBIL FRÅN NISSAN?

Ladda hemma eller längs vägen. Med en ständigt växande infrastruktur för elbilsladdning och innovationer som hela tiden gör laddningen snabbare och enklare, blir det naturligt att köra 100 % eldrivet.

Linjegrafik
Nissan LEAF kopplad till laddare i garage

HUR LÅNG TID TAR DET?

Du kan sova gott hela natten. När du vaknar har din bil laddats fullt via ett vanligt eluttag. Det tar drygt 7,5 timmar* att ladda batteriet på 40 kWh I din elbil från  Nissan, från batterinivå 20 % till 100 % via en 32 A laddbox. För de dagar när du är ute på vägarna har Nissans elbilar en snabbladdninskontakt som gör det möjligt att ladda från 20 % till 80 % på omkring en timme** vid en snabbladdningsstation.

NissanConnect EV-appen

NÄR ÄR DEN BÄSTA TIDEN ATT LADDA?

Om du laddar hemma kan du sänka kostnaderna ytterligare om du laddar när elpriserna är lägre (vanligtvis på natten). Du kan till och med ställa in i förväg när din Nissan-elbil ska börja laddas, så att du enkelt kan dra fördel av de lägre elpriserna. Och du kan använda NissanConnect EV-appen för att fjärrstyra när laddningen ska börja och sluta.

Nissan e-NV200 leveransbil parkerad vid en snabbladdare

HUR MYCKET KOSTAR DET ATT LADDA?

Det beror på var du laddar. Elkostnaden för en bil med 100 % eldrift brukar schablonmässigt sägas ligga strax under 2 kr milen***. En liknande diesel- eller bensindriven bil kan kosta upp till 5 gånger mer.