​Teknik för assistans och säkerhet

Teknologi som gör varje resa smartare och kan träda in och assistera vid behov.

Framtidens bilkörning idag

ProPILOT Assist med Navi-link

Nissan QQ ProPILOT Assist  2D-illustration

Nu kan du köra med mindre stress och mer zen. ProPILOT Assist med Navi-link [1][2] hjälper dig inte bara med att hålla ett förinställt avstånd till fordonet framför och centrera dig i ditt körfält. Systemet använder även inbyggda TomTom®-kartor för att förutsäga kommande kurvor, vägkorsningar, avfarter och anpassar körningen därefter. Systemet kan till och med anpassa farten efter rådande hastighetsbegränsning genom att läsa av vägskyltarna som bilen passerar.

Kunskap är makt

ADVANCED DRIVING DISPLAYS

Nissan QASHQAI Head-Up Display

Ju mindre tid som används för att titta bort, desto bättre. [3] [4]

Ta inte blicken från vägen. Den anpassningsbara Head-Up Displayen i Qashqai visar bilens hastighet, gällande hastighet, navigationsanvisningar, infotainment mm. 

Innovativa skärmar [4]

Nissan Qashqai är tillgänglig med ett 12,3'' stort och anpassningsbart digitalt instrumentkluster som ger dig många valmöjligheter. Hämta kartor. Lägg till menyer. Placera information där den inte går att missa och med en bakgrund som inspirerats av japanskt Kiriko-glas är det även riktigt snyggt. Versioner med lägre utrustningsnivå har även de fått en uppgradering i form av en större central 7'' TFT-skärm, en märkbar förbättring jämfört med föregående skärmen på 5''.

Nissan QASHQAI Interiördetalj av instrumentpanel
Nissan QQ Nissan Adaptive Beam Assist förenkla 3D

Adaptiva LED-strålkastare

Nissan Qashqai är utrustad med LED-strålkastare och helljuset är uppdelat i 12 individuellt styrda segment. För att minska bländning av mötande trafik kan systemet slå på och av varje segment individuellt.

Nissan QQ NissanConnect-konsol 9

Intelligent Around View Monitor [5]

Parkera enkelt med en virtuell 360-gradersvy och närbilder med delad skärm av front, bak och trottoarkanten. Om systemet upptäcker att något rör sig i närheten av ditt fordon får du en varning.

[1] Du bör inte förlita dig uteslutande på bekväma kör- och säkerhetsfunktioner. Det är alltid föraren som bär det yttersta ansvaret. Vissa funktioner kanske inte fungerar under alla förhållanden och omständigheter. Hastighetsbegränsning och andra begränsningar gäller. För villkor gällande Nissans tekniska lösningar, tala med din Nissan Agent eller läs mer på www.nissan.se

[2] ProPILOT Assist är tillgängligt på ett begränsat urval av bilar och endast i kombination med automatisk växellåda. ProPILOT Assist är ett avancerat assistanssystem som dock inte kan förhindra kollisioner. ProPILOT Assist är avsett för ”blicken på vägen/händerna på ratten” och endast för körning på motorväg (med körbanor åtskilda av mitträcken). Navilink stödjer systemet Identifiering av vägskyltar som dock kan missa att läsa av vägskyltarna under vissa omständigheter. Det är förarens ansvar att läsa av vägskyltarna och följa trafikföreskrifterna. Det är alltid föraren som har ansvaret för att hålla sig alert, köra säkert, hålla fartgränserna, anpassa farten efter vägförhållandena och hela tiden vara beredd att återta kontrollen över bilen. För mer information, vänligen läs bilens instruktionsbok.

[3] Head-Up Display är en praktisk funktion som visar viktig information direkt på vindrutan. Systemet tillåter att du får information i siktfältet samtidigt som du håller ögonen på vägen.

[4] Tillgängliga funktioner beror på version - kan vara standard eller tillval (mot en extra kostnad).

[5] Systemet kommer inte att upptäcka små föremål under stötfångaren och det kanske inte upptäcker föremål nära stötfångaren eller på marken

Bilder och beskrivningar som visas är för vägledning. I vissa fall kan bilderna föreställa fordon som inte säljs på den svenska marknaden och inte representerar någon specifik modell, klass eller erbjudande. Funktionerna som visas kanske inte är tillgängliga - eller kanske inte är tillgängliga som standard utan bara som tillval mot en extra kostnad.