Vad är NissanConnect med smartphone-appar?

NissanConnect med smartphone-appar är ett modernt ljud-, navigations- och kommunikationssystem som ansluter till din smartphone för att förbättra din körupplevelse och hjälpa till att minska distraktioner. NissanConnect med smartphone-appar styrs med en centralt belägen skärm i kontrollpanelen. Systemet ger dig tillgång till ljudstreaming, navigation, många olika smartphone-appar och mycket mer.

Vad har uppdaterats jämfört med den nuvarande versionen av NissanConnect?

Nya NissanConnect med smartphone-appar inkluderar nya egenskaper som smarta körassistans- och navigationsfunktioner som hjälper föraren i alla olika trafiksituationer som kan uppstå, men även integrering av smartphone-appar för att förbättra körupplevelsen och ett förbättrat digitalt ljud som inkluderar Digital Audio Broadcast (DAB).

Vad erbjuder uppkopplade tjänster?

Nya NissanConnect med smartphone-appar är helt smartphone-integrerat, vilket ger tillgång till ett brett utbud av musik, sociala nätverk, underhållning och reseappar. NissanConnect med smartphone-appar är också Google-vänligt och erbjuder send-to-car (som tillåter användarna att skicka en rutt framtagen genom satellitnavigering via mobilen) och uppdaterad information om bränslepriser, hotell, restauranger och sevärdheter. NissanConnect med smartphone-appar inkluderar även röstigenkänning, Bluetooth-ljudstreaming, mobilintegrering samt Aux-ingång och USB-portar.

Hur fungerar NissanConnect-appen?

Den ansluter din smartphone till din bil och tillhandahåller appar, funktioner och tjänster som du kan anpassa till din Nissan.

Varför ska jag registrera mig för NissanConnects ombordappar om jag redan har appar på min telefon?

NissanConnects ombordappar har utformats för bilförarna. Apparna kommer att synas på din bils pekskärm, vilket gör dem enkla och säkra att använda. Du kommer nu säkert att kunna njuta av dina appar när du är på väg och när du är i bilen.

Hur kan jag veta att jag har den senaste versionen av NissanConnect-appen?

Kolla i iTunes App Store eller Google Play Store för att vara säker på att du har den senaste versionen. Du kommer automatiskt att få ett meddelande i din smartphone om det finns en tillgänglig uppdatering.

Vad finns tillgängligt via webbplatsen för NissanConnect med smartphone-appar?

Webbplatsen för NissanConnect med smartphone-appar låter dig prenumerera och hantera dina appar. Den informerar också om tjänsternas Villkor och vår Sekretesspolicy.

Jag har en Blackberry/Windows-telefon. Kan jag använda NissanConnect-appen?

NissanConnect-appen är för närvarande kompatibel med operativsystem för Apple och Android.

Kräver NissanConnect ett abonnemang?

En 2-årig kostnadsfri prenumeration av NissanConnects tjänster ingår i din bil. Det krävs samtycke från ägaren för att aktivera systemet. När den kostnadsfria perioden har gått ut kan du förlänga din prenumeration.

Inom vilka marknader kommer dessa anslutna tjänster att vara tillgängliga?

Större delen av Europa kommer att täckas (Tyskland, Schweiz, Tjeckien, Storbritannien, Portugal, Spanien, Irland, Italien, Belgien, Frankrike, Luxemburg, Nederländerna, Ungern, Polen, Slovakien, Österrike, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Lettland, Litauen, Norge, Sverige, Ryssland, Albanien, Bosnien och Hercegovina, Bulgarien, Kroatien, Grekland, Island, Kosovo, Makedonien, Malta, Moldavien, Montenegro, Rumänien, Serbien, Slovenien, Ukraina och Vitryssland).


Stöder NissanConnect-appen flera telefoner och förare?

Ja, du kan parkoppla olika mobilenheter via Bluetooth®. Anslutningarna kommer dock att prioriteras i den ordning som telefonerna parkopplades till bilen. [*] Obs: Om du vill parkoppla en Android-telefon via Bluetooth efter att ha parkopplat en iPhone, ska du koppla ur USB-kabeln innan parkoppling.

Hur länkar jag min smartphone till NissanConnect?

Om du ansluter en iPhone® till ett NissanConnect-system som är utrustat med navigationssystem, måste du använda en USB-kabel. [*] Annars kan du ansluta din smartphone via Bluetooth®. [*]

Kommer min iPhone® att laddas när den är kopplad med USB-kabeln?

Ja

Hur vet jag om min smartphone är kompatibel med NissanConnect-appen?

Besök Nissans webbplats för en lista med kompatibla smartphones.

Använder NissanConnect-apparna mitt mobilabonnemang?

Ja, NissanConnect-apparna använder ditt mobilabonnemang för att komma åt innehållet och tjänsterna som krävs för att använda ombordapparna. Standardpriser kommer att tillämpas.

Varför behöver jag använda en kabel för att ansluta min iPhone?

Apples operativsystem stöder inte all Bluetooth®-anslutning.

För vilka tjänster behöver min iPhone® vara ansluten till kabeln?

Den kommer att behöva vara ansluten via USB-kabel för att använda NissanConnect-appen eller för att spela musik som är lagrad på din enhet. [*]

Vilket mobilabonnemang använder NissanConnect om två ägare med anslutna mobiltelefoner befinner sig i samma bil?

När NissanConnect upptäcker två smartphones som är parkopplade genom Bluetooth®, kommer den telefon som du har angett som högre prioritet för Bluetooth att prioriteras.


Vad händer med den aktiva appen vid ett inkommande samtal?

Inkommande Bluetooth-samtal åsidosätter alla ljudkällor, inklusive appar. Systemet återgår sedan till appen som var aktiv när det inkommande samtalet besvarades.

Kan jag göra flera olika serviceförfrågningar om POIs som drivs av Google samtidigt?

Nej, i nuläget låter NissanConnect dig bara göra ett samtal åt gången.

Kan jag fortfarande streama ljud genom Bluetooth om mitt NissanConnect-system är aktiverat?

Ja, om din telefon stöder Bluetooth Streaming Audio kan det fungera på NissanConnect, men systemets funktioner kommer att vara mycket begränsade. Genom att använda NissanConnect för att streama dina favoritljudappar kan du maximera användning av funktioner, visning av information och skivomslag.

Kräver det mycket mobildata? Kommer det inte att innebära höga roamingkostnader?

Dataanvändningen är ungefär samma som när du surfar på webbplatser för sociala nätverk och därför kommer kostnaderna att vara snarlika beroende på kundens mobilabonnemang.

Finns det en gräns för antalet gånger som jag kan använda tjänsterna?

Nej, inte i detta skede. NissanConnects kostnadsfria period inkluderar obegränsad användning.

Kan jag använda mina NissanConnect-inloggningsuppgifter i en kompis bil eller i en hyrbil?

Nej, dina inloggningsuppgifter gäller enbart för din bil.

Använder NissanConnect minuter av mina rösttjänster från mitt mobilabonnemang?

Nej, NissanConnect använder inte Data-Over-Voice. Det överför data genom att använda din telefons mobilabonnemang för 3G från din mobiloperatör.


Varför fungerar inte tjänsterna där jag befinner mig?

Det är inte alla tjänster som är tillgängliga i alla länder.

Varför slutar min NissanConnect-app att fungera ibland?

NissanConnect-appen kräver en stabil internetanslutning. Du kanske kör genom ett område där din mobiloperatör inte har en stark datasignal. Om signalen är svag kan det hända att du tappar anslutningen till internet tillfälligt och vissa NissanConnect-appar kommer därför inte att fungera som de ska.

Jag får felmeddelandet ”dataanslutning kunde inte fastställas”. Vad ska jag göra?

Din bil hittar inte en parkopplad telefon. Kontrollera att Bluetooth är aktiverat i både telefoner och bil och att de är parkopplade. Se instruktionsboken för din telefon eller bil för ytterligare information.


Kan jag ändra e-postadressen som jag använde för att registrera mig för NissanConnect-portalen och NissanConnect-kontot?

Ja, du kan ändra din e-postadress i profilavsnittet på din You+Nissan-portal.


Hur säkert är systemet? Kommer det inte att vara distraherande för förare?

Nya NissanConnect kommer att uppfylla de strängaste säkerhetsbestämmelserna i detta område. Dessutom har Nissans team av interna experter granskat den här tekniken i alla europeiska förhållanden för att kunna garantera säker drift.

Fungerar apparna när bilen körs? Innebär inte det ett säkerhetsproblem?

Funktionaliteten har begränsats för att undvika omfattande användning av apparna när bilen körs, men precis som vid justering av radion eller användning av mobiltelefonen är det förarens ansvar att se till att han/hon alltid har kontroll över bilen.


Kan jag registrera mitt NissanConnect-system utan att skapa ett konto?

NissanConnect kräver en registreringsprocess, så att du kan ta del av de kostnadsfria tjänsterna. Du behöver fortfarande skapa ett konto.

Hur lång tid tar det att skapa ett NissanConnect-konto?

Det är snabbt och enkelt att registrera sig. Det krävs tre enkla steg: Registrera dig på webbportalen för NissanConnect och aktivera de kostnadsfria tjänsterna, ladda ner NissanConnect-appen och anslut sedan din smartphone (Android genom Bluetooth, iOS genom USB). Du kommer sedan att kunna anpassa apparna och tjänsterna som du önskar.

Hur skapar jag och får åtkomst till kontot för NissanConnect-appen?

Det gör du genom NissanConnect-portalen. Som förstagångsanvändare kommer NissanConnect-portalen att uppmana dig att skapa och aktivera ditt konto för NissanConnect. Om du önskar få åtkomst till ditt NissanConnect-konto vid ett senare tillfälle, ska du gå till: NissanConnect-portalen, Mina tjänster, Nya NissanConnect.

Vilken information behöver jag för att registrera mig för ett NissanConnect-konto?

För att skapa ditt NissanConnect-konto behöver du först registrera dig i NissanConnect-portalen samt ange bilens chassinummer. För att konfigurera ditt NissanConnect-konto måste du skapa ett användarnamn och en åtkomstkod. Samma användaruppgifter kommer att användas i din NissanConnect-app.

Varför måste jag registrera mig i portalen för NissanConnect-ägare?

NissanConnect-portalen ger ägarna enkel åtkomst till portalen samt en rad olika tjänster som hänger ihop med ägandet av din Nissan.

Hur ansluter jag min smartphone till NissanConnect-appen?

Du kan ansluta din iPhone genom att använda en USB-kabel från Apple eller din Android-telefon genom Bluetooth.

Vilka telefoner är kompatibla med min NissanConnect-utrustade bil?

De flesta telefoner med Bluetooth aktiverat kan anslutas för att ringa samtal samtidigt som du håller händerna på ratten. Vissa telefoner stöder ljudstreaming via Bluetooth. Bara utvalda telefoner kan användas för NissanConnect-appen. Du kan se vilka telefoner som stöds på en annan sida i detta hjälpavsnitt. Obs! Varje NissanConnect-tjänst kanske inte är tillgänglig för din telefon.

Måste min smartphone vara ansluten med en USB-kabel när jag registrerar mig för NissanConnect?

Bara om du ansluter med en iPhone® till ett NissanConnect-system som är utrustat med navigation. Annars kommer din smartphone att använda Bluetooth®-anslutning [*].

Vad krävs för att använda tjänsten Google Send-To-Car?

Google Service erbjuds av Google. Tjänsten Send To Car är inte tillgänglig i alla länder. Du bör även kontrollera Google Maps för att se om tjänsten Send to Car är tillgänglig i ditt land.


Hur fungerar NissanConnect-appen?

Den ansluter din smartphone till din bil och ger tillgång till olika ombordappar, funktioner och tjänster som du kan anpassa till din Nissan.

Vilka funktioner kommer att ingå i mitt NissanConnect-system?

NissanConnect är ett modernt inbyggt ljud-, navigations-[*] och kommunikationssystem som ansluter till din smartphone för att förbättra din körupplevelse och minska distraktioner. NissanConnect styrs med en centralt belägen skärm i kontrollpanelen. Systemet ger dig tillgång till ljudstreaming, navigation, många olika smartphone-appar och mycket mer.

Kan jag använda NissanConnect-appens tjänster när jag kör?

Ja, alla NissanConnect-appar är tillgängliga när bilen är i rörelse, men vissa funktioner kan vara begränsade för att förhindra att föraren distraheras. Det är till exempel bara möjligt att skriva med tangentbordet när bilen står still.

Vilka appar ingår i NissanConnect-appen?

Du kan se vilka appar som är tillgängliga för tillfället i avsnittet ”Hantera mina appar” på webbportalen för NissanConnect eller i NissanConnect-appen.

Behöver jag ladda ner vissa appar på min smartphone innan jag kan använda dem med mitt NissanConnect-system?

Avsnittet ”Hantera mina appar” på NissanConnects webbportal och NissanConnect-appen kommer att visa en smartphoneikon bredvid varje app som behöver laddas ner från din app store.

Varför ska jag skaffa ett system med NissanConnect-appar om jag redan har appar på min telefon?

Dina smartphone-appar kommer att visas på skärmen och kan kontrolleras genom NissanConnect, som gör det enkelt och säkert att använda. Viktigast av allt är att det finns en sömlös integrering mellan informationen som hämtas från smartphone-apparna och navigationssystemet, vilket gör det enkelt för dig att hantera din resa.

Vilka NissanConnect-funktioner är begränsade vid körning?

Bestämmelser när det gäller distraktioner vid körning kan göra att vissa funktioner inte är tillgängliga under körning. Det är till exempel bara möjligt att skriva med tangentbordet när bilen står still.

Jag skapade ett konto, men när jag försöker använda en mobilapp från Nissan accepterar den inte min e-postadress och mitt lösenord och jag har angett rätt e-postadress och lösenord. Vad ska jag göra?

Förmodligen måste du slutföra ytterligare steg innan en mobilapp från Nissan kommer att känna igen din e-postadress och ditt lösenord. Kontakta Nissan kundtjänst för mer hjälp.