Håll kontakten

NYA NISSAN GT-R NISMO SLÅR REKORD

Bokstaven ”R” står för racing

Slog rekord på Nürburgring

Nürburgring; en av de mest prestigefyllda och utmanande racingbanorna i världen. Den 30 september 2013 samlade Nissan fyra av sina mest erfarna förare med ett mål: att slå rekordet för snabbaste varvtid. Inte med en specialbyggd supersportbil endast framtagen för detta ändamål, utan med nya serieproducerade Nissan GT-R NISMO. En 4-sitsiga bil med racerprestanda samtidigt som den är bekväm och fungerar i vanlig trafikmiljö. Denna ultimata kombination tillsammans med en fantastisk laginsats innebar att Nissan GT-R NISMO fick en varvtid runt Nürburgring 10 sekunder snabbare än senast. Rekordtiden 7:08,679 bevisar återigen att Nissan verkligen levererar innovation och spänning som är tillgänglig för alla.

NISSAN GT-R TRACK EDITION

NISMO-KÄNSLA

Nissan GT-R Track Edition är byggd med ännu fler racingfunktioner som skapar mer prestanda. Funtionerna är tagna direkt från GT-R NISMO och inkluderar en förbättrad limning för ökad styvhet i karossen, anpassade utsvängda framskärmar, fjädring och stabilisator samt NISMOs anpassade fälgar och däck. GT-R Track Edition är dessutom utrustad med fyra RECARO-stolar - samma som i GT-R Black Edition.

MOTORFÖRBÄTTRINGAR

Sportbilens hjärta

NISMO-prestanda släpps lös på gatan

Mer effekt och högre vridmoment, 600 hk resp 652 Nm. Motorn 3,8-lit V6 har setts över av NISMO-ingenjörerna och uppvisar nu ännu högre prestanda. Motorns Spec-V turboladdare med förhöjt luftflöde, som också används inom GT3-racing, har optimerad individuell tändningskontroll för varje cylinder, liksom förfining av bränslepumpen för optimal förbränning och tar Nissan GT-R NISMO till oanade höjder. Bättre grepp tack vare 100 kg extra Down force vid 300 km/tim - bemästra både tävlingsbanan och landsväg med den fantastiska kurvtagningsförmågan.

EXTERIÖR DESIGN

GT-R NISMO får folk att vrida på huvudet

Dynamisk, smidig och förbättrad aerodynamik

Lägre vikt och ökad stabilitet. Nissan GT-R NISMO är lättare, snabbare och starkare. Den exklusiva främre stötfångaren i kolfiber, framspoiler, baklucka och stötfångaren bak gör designen unik. Addera NISMOs röda linje på fram- och sidospoilers, premium racingfälgar med NISMOs logga, samt GT-bakvinge i kolfiber för ultimat aerodynamik och läcker design.

INTERIÖR DESIGN

Ultimat racingprestanda

Prestanda från tävlingsbanan, bekvämlighet från landsvägskörning

Från den karakteristiska röda stickningen till NISMO-sportstolarna i kolfiber, uttrycker allt interiört attityd och prestanda! Njut av den svart/röda klädseln, Alcantara-ratten och exklusiva NISMO-detaljer: loggan på de unika sportstolarna och mittkonsolen i kolfiber, växelspaken, samt de röda dekorlinjerna och inläggen på ratten och mätartavlorna. Aggressiv och modern design sätter tonen. Nu har du äntligen möjlighet att få uppleva riktig spänning och komfort när du sätter dig bakom ratten.