Håll kontakten

INGA KOMPROMISSER

Konstruerad för att prestera, ser Nissan GT-R MY 2015 lika bra ut som den känns och inte utan skäl - karossens formgivning och ljustekniken ger sportbilen den framtoning den förtjänar samtidigt som aerodynamiken och luftmotståndet håller den på vägen.

AERODYNAMIK

SKAPAR PRESTANDA UR TOM LUFT

GT-R är en perfekt återspegling av effektiv, funktionell design som ger en luftmotståndskoefficient som är lägre än en pistolkula...

Den stora spoilern och luftintag i motorhuven är inte bara där för att se coola ut — de fyller ett syfte. Spoilern skapar downforce. Nockar och ventilerna på stötfångaren bak hanterar luftflödet bakåt. Det finns luftintag som kyler bromsarna och skapar ännu mer down force och luftintagen på motorhuven och kylargallret fram hjälper till att hålla ner motortemperaturen.

ALLT LIGGER I DETALJERNA

Underredsaerodynamik: En vanlig bil har exponerade mekaniska delar under, där vinden piskar runt, skapar lyft, minskar dragkraft och bromsar farten. GT-R® är nu ingen vanlig bil. Underredet är så gott som täckt av kompositpaneler, vilket ger en platt, aerodynamisk yta.

Underredsluftflöde: Fram på bilen accelererar det plana underredet luften och kanaliserar den över bromsarna, vilket kyler ner dem. Bak tar en kolfiberdiffusor den accelererande luften och saktar ner den vilket skapar en vakuumeffekt som hjälper GT-R ® att hålla sig fast på underlaget.

PRESTATIONSARTIST

Exteriör design

För att ge en stabil plattform har Nissans ingenjörer utvecklat en unik hybridkropp med hjälp av höghållfast stål, pressgjuten aluminium, kolfiber och komposit. Den främre stötdämparen är en enda pressgjuten aluminiumstruktur. En lätt kolkompositkylare hjälper att hålla vikten från framhjulen.

Lättviktssuspension - Nissan GT-R

Lättviktsstötdämpning

Nyckelfjädringskomponenter och fälgar tillverkade av superlätt aluminium bidrar till att minska den ofjädrade vikten, vilket gör att stötdämparna reagerar snabbare mot vägen och styrningen reagerar snabbare på förarens rattutstlag.


Precisionsbyggd - Nissan GT-R

Precisionsbyggd

Under monteringen används "bryggor" för att hålla panelerna och komponenterna på plats. Vibrationstester, lasermått och omfattande inspektioner av erfarna specialister utförs för att säkerställa långsiktig funktionalitet och största möjliga noggrannhet och precision vid montering.

Nya Nissan GT-R: YTTERMÅTT


2780 4670 1370 1895 Dimensioner i mm
Karosshöjd (mm) 1370
Karosslängd (mm) 4670
Karossbredd (mm) 1895
Axelavstånd 2780