Hâll kontakten Help: NISSAN Nordic sparar och använder denna information för att kunna ge dig information om produkter och tjänster som kan vara av intresse i framtiden. NISSAN Nordic kan även förmedla denna information till våra återförsäljare.

Genom att skicka denna förfrågan godkänner du att NISSAN kontaktar dig.

HUR GÅR LADDNINGEN TILL?

Det är lätt att ladda din NISSAN LEAF!

NISSAN LEAF-BATTERIER

HÖG PRESTANDA, MER SINNESRO

NISSAN INFÖR FÖRLÄNGD BATTERIGARANTI

Som ett resultat av 20 års erfarenhet och forskning, är litiumjonbatteriet på nya Nissan LEAF kompakt, kraftfullt, säkert och hållbart.

Batteriet sitter placerat under bilen, vilket medför att du får större utrymme i både bagageutrymmet samt i kupén.

 

(Räckvidden uppgår enligt NDEC-körcykeln till 199 kilometer på en enda laddning med 24kWh- och 250 kilometer med 30kWh-batteriet.)*

I enlighet med Nissan LEAFS i övrigt minimala miljöpåverkan, är även litiumjonbatteriet mer än 95% återvinningsbart.

FÖRLÄNG DIN SINNESRO
På Nissan tror vi så starkt på vårt revolutionerande litiumjonbatteri att vi utvidgar garantierna för alla europeiska ägare. Garantin gäller batteriets hälsostatus och innebär att om batteriets kapacitet, inom garantitiden, sjunker under nio av de tolv streck som visas på statusindikatorn, omfattas detta av garantin och Nissan åtar sig att åtgärda problemet utan kostnad. Garantin på 30 kWh-batteriet uppgår till 8 år/160.000 km. För 24 kWh-batteriet gäller garantin 5 år/100.000 km.

HUR LADDAR DU DIN NISSAN LEAF?

Hur lätt som helst

De flesta Nissan LEAF-ägarna laddar sin bil hemma. Med laddningsalternativet på 6,6 kW (tillval) kan du ladda din Nissan LEAF hemma på bara 4 timmar om du har tillgång till ett strömuttag på 32A. Du behöver bara ansluta bilen till ett eluttag. LED-lamporna på instrumentpanelen visar laddförloppet. Alla utrustningsnivåerna (Visia, Acenta och Tekna) har belysning vid laddningsporten. Dra ur kabeln för att sluta ladda din Nissan LEAF. Nedan hittar du detaljerad information om olika sätt att ladda litiumjonbatteriet.

  • Normal laddning (växelström)
  • Snabbladdning (likström, 50 kW)

 

LADDA HEMIFRÅN

NORMAL LADDNING AV EN ELBIL MED NISSANS EVSE-KABEL

Du laddar ditt batteri i ett vanligt 220V vägguttag på ungefär 12 - 15 timmar (strömförsörjning 10 A) med hjälp av en 6 meter lång kabel som medföljer din Nissan LEAF. Kabeln kan även användas på offentliga laddningsstationer i hela landet. Om du vill ladda ditt Nissan LEAF-batteri hemma, rekommenderar Nissan att du låter en elektriker kontrollera dina elinstallationer och installera ett uttag till en separat strömkrets med en strömbrytare på 16A. Det garanterar att du kan ladda litiumjon-batteriet i din elbil under säkra förhållanden. Alla detaljer finns i ägarhandboken till din Nissan LEAF. Din återförsäljare kan också förmedla kontakt med en eldriftsoperatör som kan ge dig råd, kontrollera ditt ledningssystem och ge dig ett kostnadsförslag för installationen av förbättrad strömförsörjning, vid behov.

 

NORMAL LADDNING MED EN HEMMALADDARE

Det säkraste och snabbaste sättet att ladda litiumjon-batteriet i din Nissan LEAF är att installera en laddbox hemma, med hjälp av en eldriftsoperatör som är auktoriserad av Nissan. Laddenheten optimerar kommunikationen mellan bilen och terminalen och ger dig en fulladdad Nissan LEAF på omkring 8 timmar. En kvalificerad elektriker måste installera enheten för att rätt standard ska kunna garanteras. Din Nissan-återförsäljare kan förmedla kontakt med en eldriftsoperatör som kan ge dig ett korrekt anbud och skicka en fackman som kan utföra denna sorts installation. Installationen täcks av garantin och det finns ett hjälpcenter om du har några frågor eller problem.

 

NISSAN SVERIGE I SAMARBETE MED CLEVER SVERIGE:

Nissan samarbetar med laddoperatören CLEVER som levererar och installerar laddboxar certifierade av Nissan. Laddboxen kommunicerar med bilen så att strömmen endast är påslagen när bilen är korrekt ansluten. Vid eventuella fel bryts strömmen. Laddboxen ger dig en fulladdad Nissan LEAF på omkring 8-10 timmar. 

Köper du en laddbox med installation från CLEVER utförs denna av behörig elinstallatör. Installationen säkerställer att laddningen av din Nissan LEAF sker utan risk för överbelastning av ditt befintliga nät för hushållsel. Som kund hos CLEVER har du tillgång företagets kunniga kundservice som hjälper dig att komma igång. På så sätt blir det både tryggt och enkelt för dig.

Läs mer om laddboxen från CLEVER här: www.clever.nu

 

LADDA PÅ VÄGEN

SNABB LADDNING VID PUBLIKA LADDSTATIONER

Antalet publika laddstationer växer snabbt. Här kan du ladda din Nissan LEAF medan du handlar eller helt enkelt längs motorvägen när du kör längre sträckor. Laddeffekten varierar, men på snabbladdningsstationer laddar du med en effekt på 50 kW. Det betyder att du kan ladda din Nissan LEAF på omkring 30 minuter. En semisnabb laddare innebär en laddningstid på omkring 4 timmar. Du behöver inte ta en paus för att ladda din bil - ladda din bil när du tar en paus istället. 

 

HÖR VAD EN LEAF-ÄGARE TYCKER


Ägarhandbok: Ladda Nissan LEAF och körräckvidd

Mark Goodier, brittisk radiopratare och passionerad Nissan LEAF-ägare, pratar om hur man kan få bättre räckvidd genom att ändra sättet att köra.