Hâll kontakten Help: Nissan Nordic sparar och använder denna information för att kunna ge dig information om produkter och tjänster som kan vara av intresse i framtiden. Nissan Nordic kan även förmedla denna information till våra återförsäljare.

HISTORIEN OM NISSANS LÅGUTSLÄPPSFORDON


Från där allt började till den nya generationen av Nissans elbilar

 

Elbilen Prairie JOY som släpptes 1997, var den första bilen driven av litiumjonbatteri. Den följdes av PIVO:n 2005, den första bilen med ett kompakt litiumjonbatteri. Vi lanserade den helt elektriska Nissan LEAF i USA och Japan under 2010 och under 2011 i Sverige. LEAF representerar ett verkligt avgörande ögonblick i bilindustrins historia liksom vår egen, men det är bara det senaste kapitlet för oss i en bok som spänner över decennier av konceptuellt och tekniskt arbete. Hela historien går ända tillbaka till 1940-talet, ta reda på allt.

40-70-talen

1947: Nissan Tama, den första Nissan EV försedd med litiumjonbatteri

DEN ELEKTRISKA BILENS URSPRUNG

Den första elbilen från Nissan körde på vägarna tidigare än du kan tänka dig. Nissan skapade sina första elbilar redan på 40-talet, med Nissan Tama 1947 och Tama Senior 1949. Sedan kom 70-talet som var en grogrund för innovation med en futuristisk stadsbil och Nissans första hybrid-skåpbil.

80-talet

1985: Elbilen GUIDE-II visades på bilsalongen i Tokyo

FRÅN FANTASI TILL VERKLIGHET

För Niissan handlade 80-talet inte bara om benvärmare, stort hår och walkman. Det var också en tid för massiv utveckling när det gäller elbilsteknologi. Vi gick vidare från koncept till riktiga elbilar som du verkligen skulle kunna se och vilja köra.

90-talet

1991: Elbilen PRESIDENT, en cabriolet som ledde bilkorteger.

ELBILEN LÄGGER IN NÄSTA VÄXEL

90-talet var det decennium då elbilar började bli mainstream; vi fick bevittna införandet av de första litiumjonbatterierna för att driva elfordon och mycket annat som Nissan var först med…

00-talet

2000: HYPERMINI, NISSANS ultrakompakta elbil lanserades i Japan.

MILLENNIESKIFTET

En ny generation av litiumjonbatterier och innovativa idéer om körning i stadsmiljö banade på 90-talet väg för en ny våg av elbilar för en massmarknad, som skulle uppstå vid slutet av decenniet. Först släppte Nissan LEAF 2010, som omdefinierade stadskörning, men sedan beslutade vi att driva innovationen ytterligare ett steg framåt: vi kombinerade vår prisbelönta elbil med den inte mindre berömda Nissan NV200 för att ge dig vår nya elskåpbil, Nissan e-NV200 EVALIA, en perfekt kombination av transport- och utsläppsfri bil.

10's

FRAMTIDEN IDAG

På 2010-talet förändrade introduktionen av Nissan LEAF, som en ikon på området elbilar, marknaden helt, utsläppsfria fordon blev ett alltmer attraktivt alternativ till bränsledrivna bilar. Under 2013, med en-miljard-km-utmaningen, förvandlades elektrisk teknologi till en el-rörelse och Nissan nådde 100 000 LEAF-ägare. Tack vare partnerskap med lokala kommuner samt världsomspännande företag visar e-NV200 EVALIA sitt värde som ideal partner för stora och små företag.